Hoeveel kost het om een schilder in te huren om een kamer te schilderen?

Denk je eraan om wat werk aan je huis te doen? Terwijl volledige ruimte renovaties kunnen duur en tijdrovend zijn, kan een verfbeurt uw leefruimte opfrissen tegen een fractie van de kosten. Maar, kunt u zich afvragen, hoeveel kost het om een schilder in te huren om een kamer te schilderen? Lees meer over schilders en schilderwerken op www.schilderwerkensnel.be

prijzen schilderwerken

Gemiddeld kost het € 380-€790 om een schilder in te huren om een 10×12 kamer te schilderen. Dit omvat niet het trimmen, plafonds of de kosten van de verf. Om een schatting te krijgen van de gemiddelde prijs van het schilderen per kamer, zijn andere factoren bedacht in. De schilder moet de vierkante meters van het te schilderen oppervlak kennen. Om zelf de vierkante meters te berekenen, meet u de hoogte en lengte van elk van de muren die u wilt schilderen. Vermenigvuldig de hoogte en lengte van elke muur afzonderlijk en tel ze vervolgens bij elkaar op.

Hoeveel rekent een huisschilder per uur aan?

De arbeidskosten voor een schilder om een kamer te schilderen kan afhangen van de tijd van het jaar, het type project, evenals het niveau van de benodigde ervaring. Huis schilderen projecten zijn meestal rond de € 50 per uur, maar als u wilt dat een speciaal project, zoals een muurschildering, kan het tot € 70 per uur.

Factoren die van invloed zijn op de kosten voor het huren van een schilder?

100 tot 120 vierkante meter van een plat oppervlak zou in ongeveer een uur bedekt moeten kunnen worden. Als de muren van hout of gips zijn, zou de hoeveelheid die per uur wordt bedekt ongeveer 80 tot 100 vierkante meter zijn. Er zijn andere kostenfactoren die van invloed zijn op de prijs van het inhuren van een schilder. Deze omvatten:

De grootte van de te schilderen kamer.

Een grotere kamer heeft meer tijd nodig om te schilderen, dus dat betekent meer voorraad en meer tijd. Een liter verf zal betrekking hebben op ongeveer 400 vierkante meter, dus je zal in rekening worden gebracht voor het aantal blikjes verf die nodig zijn.

De textuur van uw muren.

schilder

Muren met een grovere textuur zullen meer verf nodig hebben dan op gladde muren.

Droogtijd.

Ook toegevoegd aan de kosten is de hoeveelheid tijd die nodig is voor de eerste laag om te drogen voordat de tweede laag kan worden toegevoegd.

Vragen die u moet stellen voordat u een schilder inhuurt

Voordat u iemand inhuurt om aan uw huis te werken, is het belangrijk om uw due diligence te doen. Hier zijn enkele vragen die u aan een schilder wilt stellen voordat u hem aanneemt.

 • Hoe lang schilder je al?
 • Wat is het ervaringsniveau van uw bemanning?
 • Hoe lang duurt dit project om te voltooien?
 • Wat moet ik doen voordat de klus wordt geklaard?
 • Moet ik reparaties uitvoeren?
 • Welke verven raadt u aan voor deze klus?
 • Wat gebeurt er als je verf op het meubilair of tapijt krijgt?
 • Ruimt u uw afval volledig op wanneer de klus is geklaard?
 • Zijn uw verzekeringen en vergunning up-to-date? Heeft u een garantiegarantie?
 • Doet u het werk zelf of huurt u freelancers in?
 • Kunt u referenties met contactgegevens verstrekken?
 • Hoeveel zou een schilder kosten om een kamer te schilderen?

Het hangt af van de grootte van de ruimte en de textuur van de muren. Het duurt langer om een grote kamer te schilderen dan een kleinere. Het aantal gebruikte blikken wordt in rekening gebracht. Bovendien heeft een structuurmuur meer verf nodig dan gladde muren. Een extra 300 tot 350 vierkante meter verf zal nodig zijn vanwege de textuur.

Wat kunt u doen om kosten te besparen?

Als je het gevoel hebt dat je zou willen bezuinigen op hoeveel je op het punt staat om te besteden, zijn hier enkele ideeën die je kunt doen om de kosten van een schilderij schatting te verminderen. Als u de oppervlaktevoorbereiding zelf doet, dan is dat een stap die de professionele schilder niet hoeft te doen.

Om dit te doen, moet u het gebied voor te bereiden door het te wassen. Zorg er wel voor dat er geen zeep op de muren achterblijft, anders zal de verf zich niet goed hechten. Inspecteer het gebied op scheuren, gaten of andere problemen. Gebruik acryl kit om eventuele problemen die u tegenkomt in te vullen. Gebruik een plamuurmes om de kit glad te strijken. Breng een tweede laag aan zodra het droogt, omdat het zal krimpen.

Zorg ervoor dat er geen meubels in de weg staan van de schilders. Als je alle meubels uit de kamer kunt verwijderen, is dat ideaal. Zo niet, verplaats het naar het midden van de kamer, en uw schilders zullen het bedekken met plastic platen. Verwijder ook foto’s, klokken, spiegels of iets anders dat je aan de muren hebt hangen. Als u uw schilder per uur betaalt en hij moet al deze spullen verplaatsen, dan kost het u extra geld.

Vergeet niet om al uw lichtschakelaarplaten en deksels te verwijderen, vooral als ze niet passen bij uw decor. Het verwijderen van gedroogde verf is niet altijd gemakkelijk. Een ander ding is om uw huisdier of huisdieren te bevatten. Plaats ze in een andere kamer of in een krat. Zo niet, dan heb je verf op je huisdier en bont en haar op je muren.

Is dit iets wat je zelf kunt doen?

Het zelf schilderen van de kamers in uw huis is iets wat u zelf kunt doen. Het kan echter zijn dat ze niet zo snel klaar zijn als je ze doet. Een professional zal 3-4 mensen tegelijk aan het werk hebben. Plus, het bereiken van die moeilijk te schilderen plaatsen zijn belangrijk om schimmel en andere schade te voorkomen. U kunt geld besparen door het zelf te doen, maar een professional is gewoon dat, professioneel. De andere vraag is, wilt u echt uw vrije tijd besteden aan het schilderen van de kamers in uw huis?

Samenvatting: Gemiddelde kosten om een schilder te huren

Gemiddeld kost het €380-€790 om een schilder in te huren om een 10×12 kamer te schilderen. Veel factoren spelen een rol bij het inhuren van een schilder, zoals de grootte van de kamer, het aantal mensen op het werk, de tijd van het jaar, het type project, en zelfs de mate van voorbereiding van de kamer op voorhand. Maar voor een professionele baan, het is de moeite waard de kosten van een professionele schilder. Binnenkort kunt u genieten van de nieuwe facelift van uw huis!